Supă de Roșii cu Parmezan

O supă cu aromă mediteraneană, ușoară dar sățioasă.

Această supă este prezentă și în meniul zilnic din Programul Diafit, datorită numărului scăzut de carbohidrați (aproape deloc!!) și datorită faptului că este un preparat delicios pentru un prânz sau o cină ușoară.

Pentru 1 portie: energie 61 kcal, proteine 2,5 g, carbohidrati 3,7 g, grasimi 0,6 g, sodiu 271 mg, colesterol 0 mg


Ingrediente: (pentru 10 porții)
● 8 roșii mari
● 2 morcovi
● 2 cepe
● ½ rădăcină mică de țelină
● 4 ardei roșii mari
● Sare, tarhon, piper Cayan

supa de rosii cu parmezan


Pregătire:
1. Coaceți roșiile și ardeii la cuptor și când sunt gata, curățați-le.
2. Se fierbe ceapa, țelina și morcovii în apă sărată și piper.
3. Scurgeți legumele (nu aruncați sucul), puneți-le într-un castron înalt și amestecați la blender.
4. Puneți din nou amestecul pe foc și adăugați încetul cu încetul sucul de legume, până vă place textura. Se adaugă, după gust: sare, piper și tarhon.
5. Puneți într-o farfurie și adăugați deasupra 1 linguriță de parmezan.

Poftă bună!

Planul Diafit conține meniuri zilnice special create pentru persoane cu diabet de către medici diabetologi și programe de sport pentru un stil de viață sănătos și glicemii mai stabile.