Cum Gestionăm Diabetul în 2021 - idei și rezoluții

Cum Gestionăm Diabetul în 2021 - idei și rezoluții

Încă o dată ne găsim în zorii unui nou an. 🎉

Pare un moment firesc să reflectăm la anul ce abia s-a încheiat și unde vrem să fim în următorul an. Pentru cei dintre noi care doresc să lucreze la îmbunătățirea controlului diabetului, iată patru domenii pe care să ne concentrăm atunci când facem rezoluțiile de Anul Nou pentru diabet 💪

Sport in diabet

 

1. Intră în formă 🧘‍♀️

Asociația Americană a Diabetului recomandă persoanelor cu diabet să se facă cel puțin 30 de minute de exerciții fizice moderate până la intense cinci zile pe săptămână. Integrarea rutinelor cardio, yoga, și exerciții funcționale în rutina zilnică oferă beneficii semnificative pentru sănătatea ta, inclusiv un control mai bun al glucozei și oase și mușchi mai puternici. În plus, exercițiile fizice ameliorează stresul și îți întăresc inima, reducând totodată riscul de boli de inimă.

Așadar, dacă trebuie să fii mai activ, hotărăște-te să faci din fitness o prioritate în noul an, apoi alege-ți modalitatea preferată de a te mișca.

Uite AICI câteva rutine de exerciții fizice dezvoltate special pentru persoanele cu diabet: cardio, yoga, exerciții funcționale, brațe.

 Regim diabet

 

2 . Fă-ți (sau cumpără) un plan alimentar de succes 🙌

Dacă ai diabet sau prediabet, medicul tău îți va recomanda probabil să consulți un dietetician pentru a te ajuta să dezvolți un plan de alimentație sănătoasă. Planul te va ajuta să îți controlezi glicemia, să îți gestionezi greutatea și să controlezi factorii de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială și colesterolul crescut.

Atunci când nu te alimentezi corect, corpul creează o creștere nedorită a glicemiei. Dacă glicemia nu este ținută sub control, aceasta poate duce la probleme grave, cum ar fi un nivel ridicat al glicemiei (hiperglicemie) care, dacă persistă, poate duce la complicații pe termen lung, cum ar fi leziuni ale nervilor, rinichilor și inimii.

Îți poți menține nivelul de glucoză din sânge într-un interval sigur, făcând alegeri alimentare sănătoase și îmbunătățind obiceiurile alimentare.

Regim Diabet

3.  Ai grijă la mărimea porțiilor 🥘

Studiile au arătat că atunci când facem o fotografie la porția de mâncare înainte să o consumăm, trasăm și o imagine mentală a acesteia (sau ni se face rușine) și, în felul acesta, suntem mai puțin tentați să "trișăm" sau să consumăm porții gigantice de mâncare.

De asemenea, există grupuri, cum ar fi @Grupul Diafit, unde poți posta poze cu porțiile tale de mâncare și te poți consulta cu alți dulcinei care întâlnesc aceleași provocări ca și tine.

 

Accu Chek Instant MySugr

 

4. Cunoaște-ți numerele 📲

O altă rezoluție excelentă de Anul Nou pentru diabet este scăderea hemoglobinei glicate. Acest număr ne indică nivelul mediu al glicemiei în ultimele trei luni. Reducerea acestui număr este una dintre modalitățile prin care știm că ne menținem diabetul bine gestionat.

Pe lângă tradiționala analiză de laborator, există și aplicații care îți pot oferi rezultatele estimate ale hemoglobinei glicozilate (HbA1C), cum ar fi aplicația MySugr. 

În plus, daca folosești un glucometru ca Accu-Chek Instant, poți avea acces gratuit la versiunea PRO a aplicației MySugr și sincronizare automată a datelor.

 Regim Diabet

Atunci când oamenii au acces la informații clare, acest lucru îi poate ajuta să îi îndrume către o sănătate mai bună.

Și pentru că majoritatea rezoluțiilor sunt mai ușor de păstrat atunci când îți împărtășești progresul cu alții, aplicația MySugr îți permite să vizualizezi rezultatele glucozei cu cei dragi și cu echipa ta de gestionare a diabetului.

Ce moment mai bun decât noul an pentru a îți reînnoi atenția asupra îmbunătățirii controlului glucozei și a stării generale de sănătate? Cu instrumentele, tehnologia și asistența potrivite, îți poti realiza cu ușurință rezoluțiile de Anul Nou pentru diabet și te poți asigura că vei avea parte de glicemii bune tot anul. ✌️

Începe acum!

Programul Diafit 2.0 îți propune 28 de zile de alimentație sănătoasă și exerciții fizice, astfel încât tu să începi transformarea spre cea mai bună variantă a ta 

Programul Diafit conține un plan de alimentație sănătoasă cu meniuri pentru o luna întreagă, programe de exercitii zilnice și acces la grupul de control Diafit.

Regim diabet

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.