5 noi sfaturi pentru o dietă cât mai sănătoasă

5 noi sfaturi pentru o dietă cât mai sănătoasă

Cunoașterea unor aspecte de bază despre nutriție te poate ajuta semnificativ în abordarea unui regim alimentar cât mai potrivit, respectiv a unui stil de viață cât mai sănătos. Din aceste motive, este important să te familiarizezi cu diferitele noțiuni despre nutriție.

Acest articol vine în ajutorul tău, oferindu-ți informații viabile, corecte în ceea ce privește aspectele pe care trebuie să le iei în considerare pentru a adopta o dietă cât mai sănătoasă, fără restricții violente și limitări neplăcute. Mai mult decât atât, pentru a aborda o dietă sustenabilă și nu doar temporară, îți vom da câteva sfaturi privitoare la ce trebuie să faci pentru a adopta un regim alimentar cât mai sănătos.

Articolul acesta vine în completarea unui alt articol publicat pe site-ul nostru, 5 sfaturi pentru o dietă cât mai sănătoasă, așa că asigură-te că întâi îl citești pe acela și, pentru a-ți completa lista, revino aici.

1. Evită grăsimile nesănătoase

Probabil că știi că nu toate grăsimile conținute de anumite produse sunt la fel.

Spre exemplu, consumul de grăsimi saturate și grăsimi trans (cele care se găsesc în produse de patiserie, margarină) este asociat cu o creștere a colesterolului LDL („colesterolul rău”) și poate provoca afecțiuni de tip cardiovascular și chiar un control deficitar al glicemiei.

În schimb, grăsimile nesaturate (în special acizii grași și omega-3, care se găsesc în nuci, ulei de pește) sunt considerate sănătoase, fiind esențiale pentru creier și sinteza hormonilor. Astfel de detalii se găsesc în mod obligatoriu pe etichetele produselor cumpărate.

Programul Diafit, conceput de medici diabetologi pregătiți temeinic în domeniu, conține mese bogate în grăsimi sănătoase.

2. Introdu mai multe legume în dietă

Legumele sunt extrem de sănătoase, având un conținut ridicat de vitamine, minerale și fibre vegetale care promovează sănătatea tractului digestiv.

Cercetătorii au descoperit că există o corelație strânsă între consumul redus de fibre vegetale și incidența cancerului de colon, în asociere cu alte comportamente alimentare neadecvate. Mai mult decât atât, pot fi integrate cu ușurință în diferite rețete, în funcție de plăcerile tale gastronomice.

În această idee a fost conceput și programul Diafit, astfel încât mesele bazate pe legume să fie nu doar delicioase, ci și variate și hrănitoare.

3. Mănâncă cel puțin un fruct pe zi

La fel ca și legumele, majoritatea fructelor sunt bogate în fibre, vitamine, minerale și diferite substanțe fitochimice.

Recomandat este să consumi fructul întreg, nu doar sucul, întrucât fructele conțin zaharuri naturale (fructoză), motiv pentru care este indicat să reduci la minimum sau chiar să elimini sucurile de fructe din comerț.

Fructele sunt niște gustări excelente și, de asemenea, pot servi drept desert sănătos.

Programul Diafit include o gamă variată de fructe pe care le poți consuma în cele 28 de zile, fie sub formă de smoothie-uri, fie așa cum le-ai cumpărat.

4. Introdu peștele în alimentația ta

Dieta ihtiofagă este considerată a fi cea mai sănătoasă din lume. Peștii constituie o sursă excelentă de proteine și au un conținut scăzut de grăsimi saturate, iar unele tipuri de pește, cum ar fi somonul și tonul, sunt foarte bogate în acizi grași de tip omega-3.

În prezent, mulți oameni pun la îndoială siguranța consumului de pește din cauza potențialului de contaminare cu poluanți, cum ar fi mercurul.

Cu toate acestea, consumul de pește o dată pe săptămână este suficient pentru a-ți satisface necesarul de omega-3, minimizând în același timp expunerea la diferiți poluanți.

5. Folosește ierburi și condimente

Diferitele ierburi și condimente nu doar că dau savoare alimentelor fără a folosi sare în exces, dar majoritatea sunt și extrem de benefice pentru sănătate.

De exemplu, s-a constatat că atât consumul de usturoi, cât și de turmericul (ale cărui beneficii au fost prezentate AICI), reduc riscul apariției anumitor tipuri de cancer și promovează sănătatea organismului, fiind bogate în antioxidanți și alți compuși fitochimici benefici.

Unele condimente și arome, cum ar fi pătrunjelul, usturoiul, ceapa, sucul de lămâie, piperul sau pudra de muștar, se potrivesc perfect cu o varietate de alimente și pot fi integrate în anumite rețete pentru a le conferi un plus de savoare.

Planul Diafit cuprinde mese dintre cele mai aromate și gustoase, cum ar fi, de exemplu, bruschetele cu roșii, brânzâ și ierburi mediteraneene.

Înainte de a lucra în direcția obiectivelor pe care ți le propui, este important să cunoști câteva reguli de bază ale nutriției. Cunoscându-le, procesul în sine va fi mult mai ușor, iar obiectivele mult mai accesibile.

Nu trebuie să fii restrictiv și violent cu organismul tău, nici să te înfometezi, deoarece o astfel de abordare nu este, sub nicio formă, sustenabilă și sănătoasă.

La Diafit, noi îți punem la dispoziție tot ce ai nevoie pentru a-ți ușura parcursul și pentru a te ajuta să ajungi acolo unde îți dorești, în funcție de scopul pe care ți l-ai propus!

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.