Sarmale Diabetice

sarmale diabeticeO rețetă de sarmale delicioase potrivite pentru persoanele cu diabet, cu doar 19g carbohidrați pe porție. Poftă bună!

Număr porții: 6 porții

Carbohidrați: 19g carb./porție

Calorii: 245 cal./porție

regim diabet

 

Ingrediente

600g carne de porc slaba (tocată în prealabil)

1000g varza murata (se folosesc foi subțiri, fără nervuri groase)

300g ceapa (tocată în prealabil)

100g orez integral (spalat, nefiert)

150g pasta de roșii (fără zaharuri adăugate)

10g piper (pudră)

20 boabe de piper

10g cimbru

10g mărar

10g frunze de dafin

10g boia afumată

Mod de preparare

1. Într-un recipient mare, se amestecă carnea tocată, ceapa, orezul, piperul pudră, sarea, boia afumată, cimbru, mărar.

2. Se formează sarmalele în foi de varză, împachetând bine capetele fiecărei sarma ca să nu se desfacă la fiert. Se așează sarmalele într-o oală mare, de 4-5 litri.

3. Frunzele de varză rămase se taie; jumătate din varza tăiată se așează pe fundul oalei, iar jumătate deasupra sarmalelor.

4. Amestecam pasta de roșii cu frunze de dafin și boabe de piper și un pahar de apă și adăugăm peste sarmale, în oala de fierbere.

5. Adăugăm apă cât să cuprindem sarmalele, acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă la foc mediu până când scade apa (circa 2 ore)

6. Apoi punem sarmalele la cuptor, fără capac, pentru rumenire.

7. Poftă bună!

Sfat:

Dacă vrei să ții un regim potrivit pentru diabet și nu știi de unde să începi, planul Diafit este pentru tine. Programul Diafit 2.0 conține meniuri alimentare pentru o lună întreagă, special create de medici diabetologi pentru persoane cu diabet. În plus Programul Diafit conține rutine de exerciții fizice accesibile, fără să ai nevoie de un echipament special. Află mai multe de AICI

regim diabet