Care sunt avantajele folosirii unui plan alimentar in diabet?
Gestionarea nivelului de zahăr din sânge este esențială pentru a trăi bine cu diabetul și pentru a evita unele dintre complicațiile sale, iar menținerea unei diete sănătoase este cel mai important factor în gestionarea diabetului.
Beneficiile folosirii unui plan alimentar in diabet sunt:
1. Valori nutriționale optime
Urmarirea unui plan alimentar in diabet ne ajuta sa ne asiguram ca ne îndeplinim nevoile nutriționale zilnice.
2. Varietate
Planificarea meselor in avans este o metoda buna sa ne asiguram ca avem o dietă echilibrată și hrănitoare.
3. Consum suficient de fibre
Consumul de alimente bogate in fibre ajuta la gestionarea nivelului de zahăr din sânge și reduce riscul de colesterol ridicat, creștere în greutate, boli cardiovasculare și alte probleme de sănătate.
4. Consum de carbohidrati “buni”
Limitarea carbohidraților prelucrați și a alimentelor cu zaharuri adăugate - cum ar fi bomboane, prăjituri și sodă - care sunt mai susceptibile să pcrească glicemia decât cerealele și legumele integrale, de exemplu.
5. Greutate optimă
Urmarea unei diete sănătoase ajută la gestionarea greutății, care ajută la evitarea complicațiilor în diabet.
Planul pe care ți-l propunem este alaborat de nutriționiști specializați în diabet, pentru persoane cu diabet.
Ce vei obtine?
✔ un plan alimentar cu idei de meniuri pentru o lună întreagă
✔ include 3 mese principale și 2 gustări în fiecare zi
✔ este ușor de urmărit și ușor de preparat
✔ este bazat pe alimente sănătoase și gustoase
✔ un meniu bazat pe carbohidrați complecși, grăsimi mono și polinesaturate
BONUS pentru primii clienți ai planului la lansare:
✅ Listă cu super-alimente pe care trebuie să le consumi în diabet
✅ 30 de idei de gustări sănătoase și cantitățile recomandate
✅ Tabel cu indicele glicemic al alimentelor
✅ Ghid de hipoglicemie - simptome și prim-ajutor