Dacă vrei să slăbești și să dai jos kilogramele în plus, este necesar nu doar să îți dorești impetuos acest lucru, ci și să înaintezi anumite obiective în această direcție. Înainte de a te hotărî să îți îmbunătățești dieta și stilul alimentar, gândește-te la ce te-a determinat, ultima oară când ai încercat, să renunți la acest obiectiv.
Ți s-a părut prea greu ? N-ai avut timpul necesar pentru a urma un plan alimentar specific? Nu ai putut face față planului alimentar drastic și n-ai putut rezista tentațiilor culinare și dulciurilor?
De cele mai multe ori, oamenii se gândesc că „a urma o dietă” implică un regim caloric scăzut, restricții alimentare majore și limitări atunci când vine vorba de dulciuri și zahăr. Deseori, multe persoane abordează o dietă într-o manieră violentă și neadecvată necesităților energetice ale organismului uman.
O astfel de abordare este greșită, fiindcă privează organismul de caloriile de care are nevoie pentru întreținerea metabolismului bazal, deci pentru funcționarea sa normală.
Un deficit caloric mult prea mare nu va fi niciodată sustenabil, chiar dacă în cele din urmă cântarul îți va indica greutatea dorită. Vei reveni curând la vechile obiceiuri alimentare, iar tot efortul depus va fi fost degeaba.
Atât timp cât înveți cum să mănânci, ce să mănânci și cum să fii atent la produsele pe care le cumperi, vei vedea cât de ușor este să îți menții greutatea dorită și chiar să slăbești, fără a fi nevoie să apelezi la nutriționiști care, deseori, cer prețuri extrem de mari pentru întocmirea unui regim alimentar.
Spre exemplu, programele Diafit implică toate categoriile de macro- și micronutrienți de care are nevoie organismul tău pentru a funcționa adecvat, în funcție de obiectivele pe care ți le propui, la prețuri accesibile și mult inferioare celor presupuse de nutriționiști.
În cele ce urmează vor fi prezentate 5 sfaturi pe care, încetul cu încetul, le-ai putea adopta și integra în dieta ta, de-a lungul acestui an. Pentru ca totul să fie sustenabil și de lungă durată, introdu-le progresiv și oferă atenție modului în care organismul tău reacționează la aceste mici schimbări.
Dieta ta nu trebuie să fie una restrictivă, ci una complexă și diversificată. Atât timp cât totul se face cu moderație, poți integra în dieta ta orice aliment care îți este pe plac.
-
Ține un jurnal alimentar
Acest lucru te-ar putea ajuta extraordinar de mult pentru a conștientiza ce anume mănânci și, de fapt, cât de mult mănânci. În general, oamenii subestimează cantitatea de mâncare consumată și tind să uite de micile gustări dintre mesele principale. Notează-ți într-un carnețel tot ce ai mâncat, ora, precum și o mică evaluare a cât de foame ți-a fost, de fapt, atunci când ai mâncat (1 – nu mi-a fost foame, 5 – înfometat).
Există și numeroase aplicații de mobil care te-ar putea ajuta în acest demers.
Planul Diafit îți pune la dispoziție un plan alimentar cu meniuri pentru 4 săptămâni și este ușor de urmărit și preparat, astfel încât el este, propriu-zis, un fel de jurnal alimentar.
-
Citește etichetele produselor cumpărate
Toate produsele din magazine conțin, în mod obligatoriu, etichete cu informații la conținutul produsului, precum și la valorile sale nutriționale (grăsimi, carbohidrați, glucide), cantitatea de zaharuri adăugate, conținutul de sare sau fibre vegetale.
În lista de ingrediente, acestea sunt enumerate în ordine descrescătoare, în funcție de cantitatea conținută (de la cel mai mult la cel mai puțin).
Dacă zahărul sau alt îndulcitor caloric este primul sau al doilea ingredient din listă, înseamnă că alimentul conține o cantitate mare din acest compus.
-
Planifică-ți meniul pentru întreaga săptămână
Dacă îți faci cumpărături având în vedere un meniu deja planificat, vei fi mai puțin predispus să cumperi produse pe care oricum nu le vei folosi sau consuma, ceea ce înseamnă că vei economisi bani.
Mai mult decât atât, vei rezista mult mai bine tentațiilor de a adăuga produse nesănătoase în coșul de cumpărături. Planificarea meniurilor te poate ajuta, de asemenea, să îți variezi dieta și să ieși din rutina obiceiurilor alimentare. Spre exemplu, poți alterna legumele în funcție de zile, carnea slabă, puiul, peștele și fasolea.
De asemenea, planificarea meselor te poate ajuta să te asiguri că nu sari peste mese și că nu mănânci în plus. Asigură-te că porțiile sunt optime: nici prea mari, nici prea mici.
Din acest punct de vedere, programul Diafit vine în ajutorul tău, deoarece îți pune la dispoziție un plan alimentar cu mese deja prestabilite.
-
Include în alimentația ta proteine, grăsimi nesaturate și carbohidrați bogați în fibre
Consumul de mese variate, care includ atât proteine și grăsimi, cât și carbohidrați bogați în fibre, te poate ajuta la gestionarea diabetului, deoarece consumul de proteine și grăsimi ajută la încetinirea digestiei carbohidraților, ceea promovează o creștere mult mai mică a glicemiei post-prandiale.
Mai mult decât atât, organismul uman are nevoie de macronutrienți din fiecare categorie: proteinele asigură integritatea țesuturilor corpului, grăsimile nesaturate sunt benefice pentru creier și sistemul hormonal, iar carbohidrații bogați în fibre reprezintă o sursă excelentă de energie și susțin sănătatea tractului digestiv.
Programele Diafit sunt concepute astfel încât să acopere toate categoriile de macronutrienți indispensabili unei funcționări optime a organismului.
-
Fii mai activ din punct de vedere fizic
Deși procesul de slăbire presupune 80% alimentație și 20% activitate fizică, nici sportul nu trebuie neglijat.
Mișcarea reprezintă o metodă terapeutică adecvată când vine vorba de diferite dureri musculare sau osoase cu care te confrunți, de aceea este bine ca, încetul cu încetul, să îl integrezi în rutina ta zilnică.
Fie că vorbim despre exerciții simple sau doar câteva minute de activitate fizică, sportul te poate ajuta să-ți îmbunătățești flexibilitatea, amplitudinea de mișcare și starea generală, atât psihică cât și fizică.
Programul Diafit 150 conține programe de sport cu exerciții adaptabile, care nu necesită echipamente extra și pot fi practicate oriunde.
Acestea sunt 5 sfaturi pe care le-ai putea lua integra în viața ta de zi cu zi, astfel încât să îți atingi obiectivele propuse.
Cel mai important este să fii constant în acest demers și să adopți un regim alimentar sustenabil, pe termen lung, și o dietă care se potrivească stilului tău de viață.
Noi, cei de la Diafit, îți punem la dispoziție planul alimentar de care ai nevoie pentru a te ajuta în a adopta un stil de viață cât mai sănătos, fără restricții violente.